Fris en veilig water

Fris en veilig water

Het drinkwater in Nederland is van uitstekende kwaliteit. Maar vanaf het moment dat water wordt opgeslagen in tank, reservoir of jerrycan aan boord is het water onderhevig aan vervuiling en bacteriegroei. Hierdoor smaakt het water niet meer lekker en kan het water zelfs schadelijk voor de gezondheid zijn. En dan hebben we het alleen nog maar over gebruik van schoon Nederlands drinkwater. In de rest van Europa is de kwaliteit van het drinkwater eigenlijk nergens zo hoog als in Nederland. Kortom, bij opslag en gebruik van water in uw camper of caravan is enige vorm van waterzuivering dan ook geen overbodige luxe.

Veilig drinkwater bestaat eigenlijk uit 3 stappen:

  1. Reinigen – aan het begin van het seizoen of na elke vakantie met vervuild drinkwater
  2. Conserveren – schoon water ook veilig drinkbaar houden
  3. Prepareren – voorkomen dat resten water in de leiding en tank alsnog voor problemen zorgen

Reinigen


Het reinigen van uw watertank en leidingen is de eerste stap in veilig drinkwater. Er zijn diverse middelen in de markt om dit goed en eenvoudig te doen. In onze winkel verkopen wij hiervoor het meest H11 Watertankreiniger.

H11 Plus Drinkwaterreiniger

Voor de camperaar is het reinigen van de watertank een terugkerende verplichte klus. Met het middel H11 Plus gaat het heel gemakkelijk, kost het minder tijd en is er geen verlies van water!

H11 Plus

H11 Plus

Schoonwatertank volledig met water vullen. Ca. 15 gram per 10 liter water doseren.
Voor het reinigen van de waterleidingen alle leidingen vullen met het mengsel.
Na 2 uur de leidingen en tank leeg laten lopen, er zal zich geen restmateriaal gaan vormen.
Hierdoor is naspoelen niet nodig.
Na het reinigen kunt u de schoonwatertank en leidingen direct met drinkwater vullen en gebruiken.
H11 plus watertankreiniger is een biologisch reinigingsmiddel dat veranderd in zuurstof en mineralen zodra het met water in aanraking komt.

Prepareren – Winterklaar maken


Belangrijk bij stilstand van uw camper of caravan is zoveel mogelijk water uit de leidingen en tanks af te tappen: alle resten in het drinkwatersysteem zijn een potentiele broedplaats voor bacteriën. Ook het bodempje water in de tank zorg voor alg en schimmelvorming; vergeet hierbij niet een condenseren van water op de bovenkant van de drinkwatertank, waardoor hier ongehinderd schimmels kunnen groeien. De drinkwatertank dus goed droogmaken voor het stallen van uw voertuigen, en zoveel mogelijk de leidingen schoonblazen is dan ook een belangrijk advies.