gowiththefloeFloë is een innovatief systeem voor het volledig aftappen van het water uit uw caravan, camper of stacaravan. Normaal gesproken blijft er na het aftappen van het water uit uw caravan, camper of stacaravan altijd nog 1 á 1,5 liter water achter in de bochten en lager gelegen delen van de leidingen. Dit water staat gedurende lange periode stil, en is een ideale bron voor bacteriën en mogelijke lekkages na een flinke periode van vorst. Weken heeft u naar de vakantie uitgekeken, eindelijk is het zo ver, u gaat uw caravan of camper klaarmaken voor de vakantie en komt er dan achter dat uw waterleiding of boiler kapot gevroren is. Ook al had u de waterleiding afgetapt, met een heftige vorstperiode kan het toch zomaar gebeuren dat waterleiding of boiler door het achtergebleven bevroren water uit gaat zetten en kapot vriest.

Dankzij de Floë zijn deze problemen verleden tijd! Met de Floë spuit u eenvoudig door middel van luchtdruk de leidingen helemaal leeg.

Uw watersysteem gezond houden

Het gezond houden van uw watersysteem bestaat uit drie stappen: reinigen, conserveren en prepareren. Uiteraard leveren wij ook de producten voor het reinigen en conserveren van uw watersysteem. Het Floë systeem is uitermate geschikt voor het prepareren van uw watersysteem. Door met Floë ook het laatste schone water uit uw leidingen en tank te verwijderen, voorkomt u voorschade en bacteriegroei door langdurige stilstand.

Als u de caravan, camper of boot meerdere keren per jaar gebruikt is het slim om na iedere gebruiksperiode 5 minuten te reserveren om de leidingen af te tappen en met Floë helemaal schoon te maken. U hoeft dan niet te steriliseren, alleen de leidingen schoon en droog blazen.
Voor de winterperiode tapt u de leidingen nog eenmaal af en gebruikt u de Floë om deze helemaal schoon te blazen. De aftapkranen laat u de hele winter rustig openstaan, zodat leiding en boiler niet kunnen bevriezen.

Floë Systeem

Er zijn verschillende Floë systemen beschikbaar, afhankelijk van uw caravan, camper of stacaravan. Welk Floë systeem voor u geschikt is, is afhankelijk van uw caravan of camper:

Floë Continental kit, voor Europese caravans, campers en boten zonder buiten wateraansluiting.
Floë Stacaravan kit, voor stacaravans en chalets met buiten wateraansluiting.
Floë Whale kit, voor caravans met een Whale buiten wateraansluiting.
Floë Truma/Carver kit, voor caravans met een Truma/Carver Crystal 2 wateraansluiting
Floë Truma kit, voor caravans met een Truma Ultraflow buiten wateraansluiting.

Floë Continental Kit


Voor caravans, campers en boten zonder buiten wateraansluiting.

FloeTankFloe

  • Prijs Floë Continental Kit: € 49,50
  • Prijs inclusief montage: € 75,-

Floë Stacaravan Kit

Voor stacaravan en chalet met buitenaansluiting.

Floë Wateraftapsysteem StacaravanFloë Wateraftapsysteem Stacaravan met Compressor

  • Prijs Floë Stacaravan Kit: € 38,50

Floë Whale Kit

Voor caravans en campers met een Whale buitenaansluiting

Floë Whale KitFloë Whale Buitenaansluiting

  • Prijs Floë Whale Kit: € 49,50

Floë Truma/Carver Kit

Voor caravans en campers met een Truma of Carver Crystal 2 buitenaansluiting.

Floë Truma Crystal 2Floë Truma Buitenaansluiting

  • Prijs Floë Truma/Carver Kit: € 49,50

Floë Truma Ultraflow Kit

Speciaal voor caravans en campers met een Truma Ultraflow buitenaansluiting.

Floë Truma Ultraflow KitFloë Truma Ultraflow Buitenaansluiting

  • Prijs Floë Truma Ultraflow Kit: € 59,50

Floë Continental Kit installatie en instructie

Voor de Floë Continental Kit (voor caravans, campers en boten zonder buitenaansluiting) is montage benodigd. Uiteraard kunnen wij deze voor u uitvoeren, maar onderstaande instructie laat u zien wat hiervoor nodig is. Ook het gebruik van de Floë wordt hierin uitgelegd.