Ook met een caravan of camper zit een ongeluk in een klein hoekje. De bocht iets te scherp genomen, een paaltje in de weg of een laag hangende tak over het hoofd gezien en er zit zo een kras of deuk in uw caravan of camper. Maar ook een fikse hagelbui of rondvliegende takken tijdens storm kunnen voor schade zorgen.

Kleine schades

Kleinere schades zoals een kras of een deukje (tot 30 cm) kunnen meestal gerepareerd worden doormiddel van Caravan Repair Bij deze reparatie wordt er van een onbeschadigd gedeelte van de plaat een mal gemaakt en over de beschadigde plek geplaatst. Daarna wordt er een speciale hars geïnjecteerd, waarna de plaat weer in de kleur gespoten wordt. De plaat lijkt hierna weer als nieuw! Wij zijn specifiek gecertificeerd om deze schades voor u te kunnen herstellen.

Andere kleine schades zoals kapotte ruiten en beschadigde bumpers kunnen wij natuurlijk ook voor u repareren!

Grote schades

Is uw schade aan de caravan groter dan 30cm, en dus niet te repareren met Caravan Repair, dan is vernieuwing noodzakelijk. Bij een grotere schade kan het dus betekenen dat een compleet front, zijwand, dakplaat of een deel van de vloer moeten worden vernieuwd. Dit zijn ingrijpende reparaties die een grote deskundigheid en goede uitrusting vragen. Dergelijke reparaties zijn vaak zeer arbeidsintensief, zo moeten bij het vernieuwen van een zijwand alle losse onderdelen (ramen, roosters, deur en serviceluiken) worden uitgebouwd.

Een ander voorbeeld van een grote schade is hagelschade; na een fikse hagelbui kan het dak van uw caravan of camper onherstelbaar beschadigd zijn. In dat geval moet er een compleet nieuw dak over uw caravan geplaatst worden.

Schade afhandeling

Voordat de schade hersteld kan worden gaat er meestal een heel traject aan vooraf. De schade moet eerst getaxeerd worden en er moet een schaderapport opgesteld worden. Dit schaderapport beoordeeld een schade-expert van de verzekeringsmaatschappij vervolgens. Na goedkeuring door de schade-expert geeft uw verzekering pas toestemming tot herstel (let wel op: bij de meeste verzekeringsmaatschappijen heeft u een eigen risico!). Gelukkig hoeft u zich hier geen zorgen over te maken: wij kunnen voor u het hele traject uitvoeren, zodat u weer snel veilig en vertrouwd op vakantie kunt gaan!