Vocht

Vocht is onbetwist de grootse vijand van de caravan. Als vocht eenmaal kan indringen in de vloer, wanden of het dak van de caravan, zal dit ook gaan inwerken en verrotting van het materiaal veroorzaken. Een flinke schade kan het gevolg zijn. Om dit te voorkomen kunt u het beste regelmatig een vochtmeting laten uitvoeren.

Het beste is om deze vochtmeting preventief uit te voeren, dus voordat u de symptomen van vocht in de caravan al ontdekt; hoe eerder, hoe beter echte vochtschade is te voorkomen! Een aantal symptomen van vocht zijn bijvoorbeeld vochtkringen, loslatende wandbedekking, een muffe lucht of schimmelvorming. Uiteraard hebben wij het juiste gereedschap om dit voor u te doen.

Kosten

Bij onze Totaalbeurt wordt de uitgebreide vochtmeting standaard uitgevoerd, bij de technische veiligheidsbeurt is dit een optie. Ook bij de Campercheck voeren wij standaard een globale vochtmeting uit. Heeft uw caravan of camper nog geen onderhoudsbeurt nodig, maar heeft u wel behoefte aan een vochtmeting? Uiteraard is dan een losse vochtmeting mogelijk. De kosten hiervan zijn € 65,- (uiteraard inclusief keuringsrapport).

Uitvoering van de vochtmeting

De vochtmeting is uit te voeren in uw bijzijn, zodat u zelf precies op de hoogte bent van de stand van zaken. Wel vragen wij u om bij voorbaat te zorgen voor bewegingsruimte in uw caravan of camper. Heeft uw caravan in een droge stalling overwinterd, is het beter om de vochtmeting uit te stellen tot het najaar. Als de caravan namelijk dit seizoen nog niet blootgesteld is aan vocht, zal de vochtmeting minder nauwkeurig zijn.