Schets omloopmaatmeten

Omloopmaat meten

Een voortent of luifel voor uw caravan of camper biedt u nóg meer kampeercomfort! Wij zijn u graag van dienst bij het maken van de juiste keuze voor uw voortent, luifel of wintertent.

WIj kunnen u nieuwe voortenten en luifels leveren van alle gerenommeerde merken, waaronder: HerzogDorema, StarCamp, Fiamma , Isabella en Brand. Behalve nieuwe voortenten en luifels hebben wij ook een ruim assortiment occassion tenten. Voor het meest actuele aanbod kunt u het beste per telefoon of per email contact met ons opnemen.

Voor het kiezen van een voortent of luifel voor uw caravan is het belangrijk de juiste omloopmaat te weten. Dit is de maat, gemeten vanaf de grond langs de caravanrail, naar de grond aan de andere zijde (A, B, C). Door een koord door de rail te halen en het daarna op te meten, is de omloopmaat eenvoudig vast te stellen. Ook al beschikken de diverse tentfabrikanten over een omloopmaten schema (zoals bijvoorbeeld Isabella en DWT), is het ALTIJD aan te raden zelf deze omloopmaat na te meten. Dit omdat er bijvoorbeeld een andere bandenmaat onder uw caravan geplaatst kan zijn, of de caravan door zijn leeftijd meer in de vering gezakt is.

Voor het kiezen van een Fiamma of Thule luifel aan uw camper of caravan is juist van belang het rechte gedeelte van de tentrail of uw zijwand waar deze luifel geplaatst kan worden; vanzelfsprekend kan deze luifel niet in een bocht gemonteerd worden.