LiFePO4 (ook wel Lithium accu’s in de volksmond) zijn de nieuwste generatie accu’s met Lithium-IJzerfosfaat-technologie (de “opvolger” van de oorspronkelijke Lithium accu’s). LiFePo4 accu’s hebben een aantal grote voordelen t.o.v. standaard semi-tractie accus. Het enige nadeel laat zich wel raden: een hogere initiele aanschafprijs (prijs/kwaliteit verhouding daarentegen is juist weer uitstekend). Enkele voordelen van LiFePO4 accu’s:

  • LiFePO4 accu’s mogen volledig ontladen worden
  • Zijn twee tot vier keer lichter dan loodaccu’s
  • Geheel onderhoudsvrij en zeer veilig
  • Levensduur van >2000 cycli
  • BMS (Battery Management System) controleert en geeft informatie over de accu
  • Kunnen snel worden opgeladen

Wij leveren de LifePo4 accu’s van diverse merken. Twee merken met uitstekende kwaliteit voor betaalbare prijzen zijn Liontron en Ultimatron. Graag komen wij met u in contact om te bepalen wat er in uw camper of caravan (fysiek) past, en wat in uw situatie nodig is. Tevens kunnen wij u dan gericht een prijsopgaaf doen.

Liontron

LIONTRON® LiFePO4 batterijen zijn een volwaardige vervanger voor loodzuur batterijen met alle voordelen van de lithium ijzer fosfaat technologie.

De hoogste veiligheid en een lange bruikbaarheid, zelfs bij regelmatige diepe ontlading, worden hier geboden. De technologie maakt een extreem hoge cyclusduur mogelijk, wat van deze batterijen de optimale tractiebatterij maakt. Liontron maakt gebruik van cilindrische cellen. Hierdoor kan de fabrikant 7 jaar garantie geven, en bij eventuele problemen eenvoudig slechts de defecte cellen wisselen.

Ultimatron

Het Franse Ultimatron levert LifePo4 accu’s op basis van prismatic cellen. Hiermee is de energiedichtheid van deze accu’s nog hoger, en is het mogelijk een 150Ah LifePo4 accu te produceren op het formaat geschikt voor onder de Fiat Ducato stoel. Met 5 jaar garantie en een gunstige prijs en afmeting, zijn dit ideale vervangers voor campers met de accu onder de voorstoelen.