Op zoek naar een unieke camper, of u heeft een specifiek idee maar dit is nog niet beschikbaar? Wij hebben ervaring in het ombouwen van diverse bussen naar buscamper, waaronder de bekende Fiat Ducato, maar ook de Renault Traffic, Opel Vivaro, Mercedes Vario en Peugeot Expert. Ombouw volledig naar uw wensen is altijd bespreekbaar. Graag nemen wij de tijd om met u uw wensen en budget door te nemen.

Volledige ombouw

In overleg met u, nemen wij voor u het project op ons. Eventueel gaan wij samen met u op zoek naar een geschikt voertuig, en gaan dan enthousiast aan de slag met uw wensen. Met een aantal afgesproken overlegmomenten houden wij u op de hoogte van de voortgang van het project, en kunnen dan eventueel nog bijsturen op aangepaste wensen. De loopduur van een volledig project is afhankelijk van het seizoen waarin wij het project met u aangaan (gezien onze andere werkzaamheden werken wij hier niet alle seizoenen fulltime aan).

Wat bieden wij:

  • Vooraf overleg met ondersteuning van een 3D impressie van uw wensen
  • Gespecificeerde offerte zodat u weet waar u voor kiest
  • Uw eigen bus, of aangeleverd door uw eigen garage? Daar maken wij graag uw droomcamper van. Geen bus? Dan gaan we samen op zoek
  • Na uw keuze voor materiaal, kleuren en uitstraling zorgen wij voor voorraad en bestellingen
  • Tijdens de ombouw houden wij u zoveel mogelijk op de hoogte met foto’s van de voortgang
  • Daarnaast hebben wij natuurlijk afgesproken overlegmomenten, waar u de voortgang kunt zien en de vorderingen kunt beoordelen en eventueel uw wensen bijsturen met nieuwe inzichten
  • Na de ombouw keuren wij voor u de camper bij de RDW en kunt u BPM aangifte doen
  • Bij de overdracht van camper en documenten ruime tijd voor uitleg over de werking van de techniek
  • Uiteraard bent u ook na de overdracht welkom voor vragen en uitbreidingen

Adviesgesprek

Wilt u liever zelf een camper ombouwen? U bent natuurlijk van harte welkom om e.e.a. met ons te bespreken en van gedachten te wisselen alvorens zelf tot ombouw over te gaan. Wij kunnen u hierbij raad geven over de te gebruiken materialen (en deze eventueel ook leveren). Zo is ook het maken van een globale schets met een schema voor aanleg van de elektra en gasinstallatie een mogelijkheid. Om al uw vragen te beantwoorden en u eventueel te ondersteunen bij de ombouw rekenen wij € 70,- per uur kennistarief.

Deelombouw

U heeft zelf al een bus omgebouwd tot camper maar laat installatie van de 12 volt installatie liever over aan de expert? Wij staan u graag bij in de stappen waar u zelf minder zeker over bent. Voor aanleg van 12volt, gas, verwarming of waterinstallatie is het verstandig eerst een adviesgesprek in te plannen, zodat u vooraf weet welke werkzaamheden u zelf vast kunt uitvoeren. Voor deelombouw rekenen wij € 70,- per uur werkplaatstarief.

Electra Installatie

Een van onze specialiteiten is het aanleggen en afwerken van de electra installatie in de camper. De combinatie van 230volt en 12volt systemen maakt dit voor de zelfbouwer vaak een leuke uitdaging. Volledig vrij staan, schakelen tussen walstroom en inverter, bedieningspaneel zoals in de fabriekscampers? Graag informeren wij u over de mogelijkheden en helpen u met de uitwerking.

Fiat Ducato afmetingen 2006 tot heden

Bij uw wensen hoort natuurlijk de juiste maat bus, daarom een kort overzicht van de afmetingen van de Fiat Ducato, Citroen Jumper en Peugeot Boxer:


L1H1L1H2L2H1L2H2L3H2L3H3L4H2L4H3
Totale lengte:497 cm497 cm542 cm542 cm600 cm600 cm637 cm637 cm
Lengte laadruimte:267 cm267 cm312 cm312 cm370 cm370 cm407 cm407 cm
Breedte laadruimte:187 cm187 cm187 cm187 cm187 cm187 cm187 cm187 cm
Hoogte laadruimte:163 cm194 cm163 cm194 cm194 cm217 cm194 cm217 cm